Als je, zoals ik, een dierenvriend bent dan weet je het misschien al maar het hebben van een Border Collie is goed voor je gezondheid.

Ze stimuleren je stemming.

Deze lijkt misschien vanzelfsprekend, want we hechten allemaal aan onze huisdieren maar ze zijn ook een enorme stemming booster! Als je slechts 15 minuten van jouw dag benut om te spelen met je hond, heeft onderzoek aangetoond dat je je veel gelukkiger voor de rest van de dag zal voelen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat honden gezelschap verschaffen op hetzelfde niveau als menselijk gezelschap.

Minder medicatie noodzakelijk.

Uitgevoerde studies door The British Journal of Health toonden aan dat mensen met een hond gemiddeld gezonder waren dan mensen zonder een hond. De honden eigenaren hadden een lager cholesterolgehalte en hadden minder hartaanvallen. Ook hadden zijn minder medische klachten en hun medicijnen gebruik ligt gemiddeld lager als mensen zonder een hond. Dit brengt me op mijn volgende punt …

Honden houden je in beweging.

Jouw Border Collie houdt je in beweging. Als bezitter van een Border Collie moet je minstens 2 tot 3 keer per dag een flinke wandeling maken. Daarom zijn honden eigenaars over het algemeen fitter en gezonder als mensen zonder hond.

Introvert versus extravert.

Jouw “gezelligheid” wordt door honden vertienvoudigd. Het is bewezen dat honden je meer aanspreekbaar en socialer maken. Ze hebben zelfs mensen geholpen om over hun verlegenheid of depressies te komen. Dit alles draagt bij aan een gezonder en gelukkiger ik.

Stress relievers.

Je hebt een lange dag op je werk gehad. Je bent moe. Je bent gefrustreerd. Je wilt je lekker even ontspannen. Sommigen van ons gaan zitten en zetten de televisie aan. Maar eigenaars van een Border Collie vinden comfort in hun trouwe viervoeter en spelen/wandelen met hun hond. Het is wetenschappelijk aangetoond dat honden de broodnodige stress verminderen bij hun baasje. Zij zijn de ultieme meesters in om ons te helpen stress te verminderen en ons rustiger te laten voelen.

Denk aan je kinderen.

Kinderen met honden in hun huis zijn minder vaak ziek, hebben een beter immuunsysteem en zijn over het algemeen veel gezonder dan mensen zonder honden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER