Voedingsbehoefte Border Collie

0
512

Honden hebben verschillende voedingsbehoefte op verschillende leeftijden. Ja. Dat is waar. De pup heeft bijvoorbeeld melk als voornaamste voedsel terwijl een volwassen hond rundvlees of kip nodig heeft. Dus afhankelijk van de leeftijd varieert het voerschema bij honden zoals bij andere diersoorten.

Puppy’s hebben grotere hoeveelheden eiwitten, vetten en koolhydraten nodig dan een volwassen honden. Bovendien moeten pups vaker eten op een dag, in tegenstelling tot een volwassen hond. De voedingsvoorschriften gebaseerd op beweging zijn hoger bij pups, omdat zij vaak actiever zijn dan volwassen honden.

Oudere honden hebben beperkt eiwit nodig, maar het eiwit moet licht verteerbaar zijn en gemakkelijk in het lichaam opgenomen worden. Het dieet schema moet voldoende van water voor hen bevatten. Het voeren van teveel eiwit aan honden op leeftijd kan uiteindelijk leiden tot overbelasting van de urinewegen en tot beschadiging van filters in de nieren.

Dit geldt vooral wanneer het immuunsysteem van deze honden wordt verstoord door vele factoren. Ook hebben de oudere honden minder voer nodig, alleen al vanwege de beperkte beweging die ze krijgen waardoor ze minder energie verbruiken.

Zwangere teven moeten niet worden gevoed totdat de maag vol is, omdat het wat ongemak voor het dier kan veroorzaken. De drachtige en zogende dieren hebben speciaal voer nodig met een gebalanceerde samenstelling met de juiste aanvulling van vitaminen en mineralen.

De zogende dieren met puppy’s moeten worden gevoed met voldoende hoeveelheden calcium zodat er geen calcium deficiëntie optreden en de beenderen van de pups zijn sterk zijn zonder krommingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER