Verveling bij je Border Collie

0
2293
verveling bij je border collie

Verveling bij je Border Collie en afwisseling zijn altijd met elkaar verbonden als de hond zich misdraagt. Ja. Dit is waar. Vaak kan verveling in de hand worden gehouden met verschillende speeltjes die de dieren in grotere mate afleiden. Daardoor vertoont de hond niet de abnormale of ongewenste activiteiten die voortvloeien uit de verveling die het ervaart.

Honden die verveling ervaren kunnen verschillende soorten gedragspatronen hebben. Zo zullen sommige honden continu blaffen en anderen zijn altijd bezig met graafactiviteiten.

Hoe voorkom je verveling bij je Border Collie

Er zijn vele manieren om uw hond uit zijn vervelingsactiviteiten te halen. Veel speelgoed is beschikbaar dat lijkt op een eend, hond, knaagdier etc.

Deze kunnen in de bench worden gelegd en vooral puppy’s  houden hiervan. Een snackbal met verschillende lekkernijen kan in de schuilplaats van de hond gelegd worden en het dier begrijpt snel hoe het de bal moet rollen om de favoriete traktaties te krijgen. Een snackbal is een ingenieus stuk speelgoed te gebruiken voor het stimuleren en activeren van je hond tijdens speeltijd en voedertijd.  In plaats van het voedsel monotoon op één plaats neer te leggen, verandert de eetplaats plotseling.

Dergelijke acties zullen nuttig zijn voor het tegengaan van vervelingsactiviteiten door je hond. Activiteiten met betrekking tot verveling moeten goed bekeken worden door hondenbezitters. Dit vergemakkelijkt een grotere mate het verdrijven van ongewenst gedrag bij hun honden.

Sommige honden kunnen bijvoorbeeld vaak destructief bijten en bijt daarbij in een stoel, doek, mat en alles wat het kan zien. Als wisselen uitgesloten is, als het om een puppy gaat, geef het dan een aantal grote en kleine ballen, botmaterialen gemaakt van mineralenmengsels, etc. Dergelijke verscheidenheid van materialen helpt om de verveling gerelateerde activiteiten te verminderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER