Het mee naar huis nemen van een Border Collie puppy is een prachtige ervaring, maar brengt ook veel vragen met zich mee en belangrijke zaken die de eigenaar moet overwegen. Hoe je Border Collie pup te trainen, opdrachten voor een eenvoudige training en de verschillende problemen die je tegenkomt tijdens deze prachtige reis die je gaat maken met je Border Collie.

Voordat we het verder gaan hebben over hun opleiding en training, laten we eerst praten over hun ras, kenmerken, gedrag en andere interessante feiten.

Border-Collie-drijven
Het is een feit dat het ras Border Collie er om bekend staat als helper of als werkhond. De reden hierachter is dat mensen ze gefokt hebben om hen te helpen bij hun werkzaamheden op de boerderij, zoals het hoeden van vee en schapen. Mensen hebben hun generaties getraind zodat het ras geleidelijk is uitgegroeid tot een perfect ras dat ideaal functioneert onder moeilijk omstandigheden zoals het werken op een boerderij maar ook omdat ze de eigenschap hebben een ideale huishond te zijn.

Te midden van alle leuke en mooie hondenrassen denk je misschien dat de Border Collie misschien niet het allermooiste ras is, maar de spreuk “Schoonheid kan misleidend zijn” gaat helemaal op voor een Border Collie. Het is een van de slimste en intelligentste rassen onder de honden, ze hebben hersens EN schoonheid.

Naast hun ongelooflijke intelligentie, zijn ze in staat om zeer snel vaardigheden aan te leren. Als je wilt dat je Border Collie gehoorzaam is voor de rest van zijn leven moet je ze al op jonge leeftijd gaan trainen, op dat moment leren ze snel en je zult er de rest van hun leven profijt van hebben. Als Border Collie eigenaar moet u begrijpen dat het een hyperactief ras is, daarom hebben ze altijd behoefte om iets te doen. Zoals lichamelijke activiteit, maar ook voortdurend hun gedachte stimuleren.

Het hebben van een Border Collie in huis en niets doen is een uitnodiging tot problemen, want als jouw Border Collie niet bezig gehouden wordt met lichamelijke of psychische activiteiten zal hij zich gaan vervelen en gefrustreerd raken.

Border Collies staan er om bekend een zeer hechte band te krijgen met hun eigenaar, daarom is een Border Collie het perfecte huisdier. Ze kunnen echter bezitterig en prikkelbaar worden als ze niet in staat worden gesteld om te spelen in de open ruimte, te weinig beweging krijgen of als hun geest niet voldoende gestimuleerd wordt.

Elke Border Collie zou een goede gehoorzaamheidstraining en begeleiding moeten krijgen vanwege hun over-enthousiaste gedrag. Ze leren ontzettend snel, maar ze moeten wel geleerd krijgen wat goed en fout is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER