Overmatig blaffen

0
1514

Border Collie is een zeer energiek hondenras, maar wanneer ze aan hun lot worden overgelaten hebben ze de neiging om zich te gaan vervelen en daardoor overmatig te gaan blaffen. Als je een probleem hebt met overmatig blaffen van je Border Collie dan is dit niet alleen van invloed op jou en jouw familie, maar ook op je buren.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk het probleem aan te pakken met je hond, bij voorkeur terwijl je hond nog een pup is en nog niet het ongewenste gedrag heeft aan geleerd. Het is waarschijnlijk dat je hond de meeste tijd blaft als je weg bent van huis. Als buren beginnen met klagen over het geblaf van jouw hond, dan weet je zeker dat hij overmatig veel en hard blaft. Border Collies beginnen vaak met blaffen zodra je de deur uit, dus er zijn meestal duidelijke tekenen, zelfs als het niet in tijdens je aanwezigheid gebeurt.

Veel van de Border Collies blaffen ook als de eigenaar aanwezig is. Vaak is de trigger is als bezoek de woning betreedt of het horen van de voordeur bel bij de buren. Maar ook geluiden uit de omgeving die de Border Collie opvangt kan een trigger zijn om te gaan blaffen. Bijvoorbeeld er loopt een wandelaar langs je huis met een hond, of de postbode levert een pakketje af. Er zijn verscheidene triggers wat je hond doet laten blaffen. Het eerste wat je moet doen is bepalen wat de oorzaak is dat jouw hond steeds weer gaat blaffen. Zodra je de oorzaak weet is het makkelijker om het ongewenste gedrag te stoppen.

Vijf tips om het overmatig blaffen van je Border Collie te stoppen:

1. Blokkeer de zichtlijn tussen jouw hond en de oorzaak van het blaffen.
2. Beperk jouw hond toegang tot bepaalde ruimtes in jouw huis waar je hond het meest getriggerd wordt om te gaan blaffen.
3. Plaats een ondoorzichtig hek, zodat je hond nog steeds vrij kan rondlopen in jouw tuin, maar dat hij “potentiële bedreigingen” die hij moet verdedigen niet waar kan nemen.
4. Pas de bench training toe zodat je hond steeds een veilige plaats heeft waar hij zich terug kan trekken.
5. Zorg voor voldoende beweging en spelen voor je hond, zodat hij overtollige energie verbruikt en hij zich niet verveeld. Een hond die zich verveeld zal blaffen om de aandacht proberen te krijgen.

Overmatig blaffen van je Border Collie is niet aanvaardbaar en noemen we ongewenst gedrag. Door hier aan te werken zal je stress verminderen bij jezelf maar ook bij je hond. Met een goede training kun je genieten en tijd doorbrengen met je Border Collie in plaats van om te gaan met zijn vervelend blaf probleem.

Border Collie training kan plezierig voor zowel de hond en de eigenaar van de hond zijn. Op sommige momenten zul je gefrustreerd kunnen raken, maar geef niet op. Met een beetje geduld kun je prachtige resultaten bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER