Het wassen van je Border Collie

0
2180

Aan het wassen van je Border Collie moet aandacht worden besteed. Als je de hond niet zorgvuldig wast, dan kan het dier bepaalde infecties oplopen. Als je bijvoorbeeld vergeet de oren af te sluiten met een groot watje, kan het water in de gehoorgangen komen en oorontstekingen veroorzaken met symptomen zoals een loopoor en schudden van de kop..

De frequentie van het wassen is eigenlijk afhankelijk van het ras van de hond. Als de hond van een langharige soort is, zoals de cocker spaniel, dan is eens in de zes tot acht weken wassen voldoende. Als deze rassen te vaak worden gebaad, dan verliezen de huid en de vacht hun beschermende karakter. Wanneer de hond echter ontlasting op de huid heeft als gevolg van diarree door een verstoorde spijsvertering, dan kan de honden vaker gewassen worden om een slechte geur te vermijden.

Gebruik geen irriterende zepen of zeep voor humaan gebruik. De ingrediënten gebruikt voor zeep voor menselijke wezens zijn niet geschikt voor honden. Bovendien hebben veel shampoos voor mensen een aantal ingrediënten die niet geschikt zijn om in dergelijke hoeveelheden te worden gebruikt bij honden. Vandaar dat je altijd moet  proberen om  shampoos speciaal voor honden te gebruiken. Let goed op als je een nieuw product uitprobeert.

Neem altijd de tijd voor het wassen en zorg dat de producten die nodig zijn voor het baden klaar staan bij het bad. Honden houden van het spetteren van water en van rivieren en oceanen. Als je gebruik maakt van een bad, zorg dan dat alles op één plaats klaar staat voordat je de hond gaat wassen. Probeer om een halsband, conditioner, handdoek en shampoo bij het bad klaar te hebben staan.

Conditioner is nuttig om het kammen later makkelijker te maken. Wassen is een leuke activiteit voor zowel de hond als de eigenaar. Dit moet geen last zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER