Angst Bijten Bij Border Collie

0
1492

Angst bijten is de responsieve reactie op angst. Honden hebben de neiging om te bijten als ze ergens bang voor zijn. Ze hebben de neiging om mensen te bijten om uit te drukken dat ze bang zijn voor de omgeving. Meestal is de angst of fobie ontwikkeld vanaf de geboorte.

Een goed voorbeeld is een reactie op een onweersbui. Als er een onweersbui is dan verbergen sommige honden zich onder een bed of blijven in een hoek zitten. Jij, je niet bewust van angst bijten zou de hond kunnen plagen en hem dwingen om tevoorschijn te komen. De hond reageert niet en dus probeer je aan de hond te trekken. Als gevolg bijt de hond de mens, omdat de hond ervaart dat hij / zij wordt gedwongen in een onzekere omgeving. De respons is uit zelfverdediging en is niet bedoeld om te kwetsen. Het is een reflex actie die een mens kan kwetsen.

Redenen voor angst bijten:

Alle honden ontwikkelen bepaalde fobieën in hun jeugd die een leven lang kunnen voortduren. Fobieën ontstaan meestal op de leeftijd van 8 weken en dan vanaf 12-14 weken. Angsten zijn afhankelijk van de genen. Deze eigenschappen kunnen worden geïdentificeerd na een ontmoeting met de ouders. Puppy’s van zelfverzekerde ouders zijn bijna nooit te timide en vice versa. Vandaar dat op het moment van aanschaf het erg behulpzaam is om de moeder te bekijken.

Angst bijten gebeurt niet uit agressie. Het is gewoon een daad van zelfverdediging. Je kunt de hond niet trainen om in een beangstigende situatie niet te reageren. De hond is in een angstige gemoedstoestand en denkt dat het zal sterven. Dus hij / zij reageert direct om zichzelf te beschermen met alle mogelijkheden vandien.

Volg deze stappen om angst bijten af te leren:

· In een situatie waarin de hond niet getraind kan worden moet de eigenaar reageren zoals de hond zou moeten doen.

· Als de situatie aan de hond wordt overgelaten dan zal hij / zij reageren volgens zijn instincten.

· Probeer de puppy op een positieve manier in een angstige situatie te krijgen.

· Probeer aan de hond uit te leggen dat het voorwerp of het geluid onschuldig is.

· Socialiseren van de hond helpt om angsten te overwinnen .

· Gehoorzaamheidstraining of agility zal de hond leren om te gaan met angst.

· Beveel de hond om dicht bij het object waar hij / zij bang voor is (breng het object niet dicht bij de hond) te krijgen, laat het er aan snuffelen.

· Prijs de hond voor dapper gedrag.

· Als een “angstaanjagend” object nadert, leid zijn / haar aandacht af en prijs de hond zodra het object passeert.

DELEN
Vorig artikelOver de Border Collie
Volgend artikelAanschaf Border Collie
Sandra Harts
Bij BorderCollieTips.nl streef ik ernaar om u van essentiële informatie en behulpzame tips te voorzien om een positieve binding tussen u en uw Border Collie hond te creëren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER