Afleren Van Poep Eten

0
1456

Coprofagie of poep eten is een gedrag dat moeders laten zien als de pups uit hun nesten hebben gepoept. Dit is een overlevingsinstinct uit het wild dat predatoren (dieren die op de pups jagen voor voedsel) weghoudt. Sommige honden eten ook poep uit verveling of voor de smaak, als ze gebrek aan voedingsstoffen hebben.

Deze gewoonte kun je bij sommige honden zien ondanks dat ze voldoende gezelschap, fysieke en mentale stimulans hebben. Het is een gevaarlijke gewoonte omdat de poep zeer schadelijke bacteriën, wormen en parasieten kan bevatten.

Volg deze tips om het poep eten door de hond te laten stoppen:

  • Besprenkel de poep van de hond of van wie de hond de poep eet met citroensap of iets anders zuurs, dit maakt de poep onaantrekkelijk voor de hond
  • Een product met de naam “Fagostop”kan worden gebruikt als dit wordt aanbevolen door de dierenarts.
  • Het opruimen van de poep voordat de hond het probeert te eten is de beste oplossing, als de hond in de verleiding komt om de poep van andere honden te eten ( vooral tijdens wandelingen) dan kunnen de volgende tips helpen
  • De hond kan bezig gehouden worden met commando`s. Zodra de hond probeert om de poep van een andere hond te eten dan kunnen de commando`s zorgen voor afleiding.
  • Gebruik een kortere riem voor wandelingen, met name als je door dichtbevolkt hondengebied loopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER