1. Je hebt kinderen.

Net als de meeste mensen, heb je waarschijnlijk gehoord dat als je kinderen hebt, je een Border Collie pup moet nemen (of, slik! Een Border Collie puppy vinden die te koop is). De reden is dat een volwassen asiel hond een onbekend verleden heeft, dus is het kopen of overnemen van een Border Collie pup veiliger. Echter, het tegendeel ligt dichter bij de waarheid. Puppy’s zijn meestal geen goede keuze met kinderen; ze hebben zeer beperkte controle over hun bijtende/ mond impulsen, en als je dat combineert met veel energie en ongelooflijk scherpe kleine tanden, dan heb je het recept voor je kleintje in tranen.
Puppy’s zijn kleine kauwmachines en kunnen een favoriet knuffeldier of veiligheidsdeken in korte tijd vernielen. Anderzijds zijn volwassen honden over het algemeen rustiger en hun persoonlijkheid is al volledig ontwikkeld en zichtbaar. Wanneer je een volwassen hond ziet, kun je zien hoe deze met kinderen en met andere dieren omgaat. Hierdoor hoef je niet te gissen hoe de pup zal zijn als volwassen hond.

  1. Je hecht waarde aan je bezittingen. 

Puppy’s wisselen. Ze hebben een biologische behoefte om te kauwen, ze willen constant spelen en ze maken geen onderscheid tussen geschikt kauwspeelgoed en, laten we zeggen, je favoriete paar schoenen. Puppy’s kunnen dit gedrag natuurlijk afleren en er zijn uitzonderingen op elke regel, maar in het algemeen heeft een volwassen Border Collie (of een volwassen hond) veel minder de neiging om je gordijnen in stukken te scheuren, of om je “behulpzaam” te zijn als hondachtige document versnipperaar.

  1. Je werkt, of bent vaak niet thuis. 

Quiz: Hoe vaak moet een twee maanden oude pup overdag worden uitgelaten om zijn behoefte te doen? A) om de zes uur; B) om de acht uur; of C) om de twee uur?
Als je met B of zelfs met A hebt beantwoord, dan ben je een eeuwige optimist! Het juiste antwoord is echter C: elke twee uur. Als je zindelijkheidstraining doet met een puppy, is de algemene vuistregel dat ze voor elke maand van hun leeftijd (tot een maximum van ongeveer acht tot tien uur) een uur hun plas kunnen ophouden. Dus een drie maanden oude Border Collie pup moet om de drie uur naar buiten, een vier maanden oude pup moet om de vier uur naar buiten enzovoort.

Als je met pensioen bent, vanuit huis werkt of de pup meeneemt naar het werk of de hondenopvang (zorg ervoor dat je pup up-to-date is met alle vaccinaties voordat je opvang overweegt), dan is dat prima! Maar als je van plan bent om je hond alleen thuis te laten tijdens je werkdag, dan kun je beter een volwassen hond nemen, idealiter één uit een Border Collie opvangcentrum waar men je kan helpen de juiste hond voor jouw levensstijl te vinden.

Een aantal mythen rondom adoptie van een Border Collie ontzenuwd

 

Tijd voor de waarheid: Als we mensen vragen welke bedenkingen ze hebben over adoptie van een Border Collie, horen we steeds dezelfde dingen. Als je ook uitgaat van deze verkeerde overtuigingen, dan kun je de beste vriend die je ooit zult hebben, mislopen. Dus is het nu tijd om wat dingen recht te zetten:

  • Je KUNT raszuivere Border Collies voor adoptie vinden in een dierenasiel of opvangtehuis.
  • Border Collies en Border Collie puppy’s voor adoptie zijn op GEEN ENKELE manier slechter of anders dan honden voor de verkoop.
  • De honden in het asiel zitten er NIET omdat het slechte honden zijn.
  • Als je een puppy wilt, hoef je GEEN Border Collie pup te kopen. Border Collie puppy’s ZIJN beschikbaar voor adoptie.
  • Als je kinderen hebt is het adopteren van een hond waarschijnlijk de VEILIGSTE-optie.

 

Hier is de waarheid:

 

Je kunt in een dierenasiel of opvang absoluut een Border Collie vinden, zelfs een Border Collie pup, voor adoptie. En ze zitten er niet omdat het slechte honden zijn. Feitelijk is een beetje pech vaak het enige verschil tussen de honden in het asiel en die ene bij jou op de bank. Denk er eens over na: stel je koopt een Border Collie puppy bij een fokker. Je nieuwe hond is fantastisch; je schrijft je meteen in voor twee gehoorzaamheidstrainingen en al snel is je beste vriend zindelijk en goed opgeleid. Maar wat zal er gebeuren met je prachtige Border Collie als er, heel tragisch, iets met je gebeurt? Wat als hij ontsnapt uit je huis en wegloopt? Je beste vriend zal zeer waarschijnlijk eindigen in een dierenasiel.

De gelukkige persoon die uw Border Collie adopteert, krijgt een geweldige hond!

Dierenasielen zijn gevuld met prachtige, gezonde, goed opgevoede honden die eerder bij mensen in huis gewoond hebben, maar waarvan de eigenaars moeilijke tijden hebben doorgemaakt. Velen van hen zijn zindelijk en getraind. Border Collie opvang organisaties plaatsen adoptiehonden vaak in pleeggezinnen. Deze pleeggezinnen kunnen je vertellen of de Border Collie die je wilt adopteren goed overweg kan met andere dieren of kinderen en of hij/ zij zindelijk is en alle basiscommando’s weet. Zoals je ziet is adoptie via een opvangcentrum waarschijnlijk de veiligste manier voor mensen met kinderen om een nieuwe Border Collie aan hun familie toe te voegen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER