Aanschaf Border Collie : Het belangrijkste om te onthouden over een Border Collie, is dat ze zowel mentale als fysieke uitdaging en lichaamsbeweging nodig hebben. Een Border Collie kan uren rennen, maar mentale uitdagingen (behendigheid, schapen drijven, gehoorzaamheid, trucjes leren, speurwerk, klusjes rond het huis, zoals het ophalen van de krant, etc.) maken van de Border Collie een gelukkig en tevreden familielid.

Niet alle Border Collies zijn intense werkhonden, maar de meesten wel. Hun intelligentie is geweldig, maar mensen moeten bereid zijn om er mee te werken. Een Border Collie heeft meer nodig dan uitlaten of incidenteel en kort apporteren. Als ze niet worden uitgedaagd of ze gaan zich vervelen dan gaan ze zichzelf vermaken. Border Collies hebben ook consequente verwachtingen en regels nodig. Het zijn hardwerkende, eerlijke honden en geweldige teamgenoten. Ze reageren het best op een positieve benadering.

 
Border collies zijn geen honden die kunnen worden uitgelaten in de achtertuin. Ze hebben meer nodig dan een blokje om. Opleiding is noodzakelijk en ze MOETEN worden gecorrigeerd voor slecht gedrag. Het negeren van slecht gedrag werkt niet.
De Border Collie wordt ook ‘Scotch Sheep Dog’ genoemd, een verwijzing naar de plaats van herkomst. Mensen die hun huis delen met Border Collies en Border Collie kruisingen, omschrijven ze vaak als zeer energiek, intelligent, gevoelig en veeleisend qua aandacht en activiteiten. Dit ras is niet echt geschikt voor leven in een appartement, noch voor degenen die verlangen naar een schoothondje als metgezel.

 
De Border Collie accepteert niet altijd kleine kinderen, katten, honden en andere huisdieren omdat er honderden jaren lang een enorm verlangen om te drijven in de honden is gefokt. Dit ras is op zijn best en het gelukkigst als het samenleeft met mensen die een zeer actieve levensstijl hebben met veel activiteiten buitenshuis.
Hondenrassen die een dikke tweedelige vacht hebben, zoals Border Collies, zullen op bepaalde tijden van het jaar zwaar verharen als gevolg van veranderende weersomstandigheden. Dit gebeurt normaal in de lente en herfst wanneer de vacht frequent geborsteld moet worden en de ondervacht gekamd moet worden om het verlies van haren te verminderen.

 
De Border Collie is een zeer intelligent en goed uitgebalanceerd ras dat het gelukkigst is en zich het best gedraagt als het een ‘job’ te doen heeft of genoeg fysieke activiteit krijgt. Border Collies kunnen gevoelig zijn voor PRA, een typische Collie oogafwijking, doofheid, epilepsie of heupdysplasie. Border Collies kunnen ook allergisch voor vlooien zijn of gevoelig zijn voor sommige geneesmiddelen die veilig zijn voor zijn andere rassen. Zorg ervoor dat je dierenarts bekend is met deze gevoeligheden voordat er medicijnen worden voorgeschreven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER