10 handige tips bij aanschaf Border Collie puppy

0
1558
Verzorging Border Collie

Aanschaf Border Collie. Je hebt altijd al een zwak gehad voor een Border Collie en nu heb je eindelijk besloten om je eigen Border Collie aan te schaffen. Je bent helemaal enthousiast en kan niet wachten tot je nieuw familielid eindelijk bij je thuis zal zijn.
Maar voordat je overgaat tot aanschaf van een Border Collie dien je de volgende 10 handige tips te overwegen voordat je tot aanschaf overgaat van een Border Collie puppy.

1. Hebt je de ruimte? De grootte en type van je huis bepaalt het type hond dat je gaat aanschaffen. Een Border Collie in een klein appartement zonder tuin zal niet erg ideaal zijn, daar een Border Collie veel beweging nodig zal hebben.

2. Is jouw huis honden vriendelijk? Net zoals je voor een baby zou doen, moet je huis puppy proof zijn. Houd plastic zakken, elektrische snoeren, chemische reinigingsmiddelen en giftige planten buiten bereik. Wees ook bereid om extra schoon te maken, denk hierbij aan hondenharen en modderige poten.

3. Hebt je de tijd en energie? Puppy’s zijn leuk en schattig, maar deze kleine jongens vragen veel aandacht. Je hebt tijd nodig om ze te voeden, borstelen, trainen, zindelijk maken etc.

4. Zijn honden in jouw woning toegestaan? Doe navraag of in jouw woning wel honden zijn toegestaan. Sommige verhuurders of appartementen complexen hebben regels omtrent het houden van huisdieren. Overtuig je dan ook van te voren of een hond wel is toegestaan. Dit kan teleurstellingen achteraf voorkomen.

5. Haal de juiste honden benodigdheden. Dit zijn onder andere voer en drinkbakken, deken,  kauwspeeltjes,riem met halsband, voer. Zorg ervoor dat je de juiste maat riem aanschaft. Zorg ook zeker voor kauwspeeltjes, er komt een fase waar je pup lekker op alles gaat bijten, dus beter aan zijn speeltje als aan je meubels. Ook is het overwegen waard om een bench aan te schaffen, hier kan je pup zich lekker in terugtrekken maar een bench is ook uitermate geschikt voor het zindelijk maken van je puppy.

6. Kunt je je een puppy veroorloven?  Een hond is een dure aangelegenheid. Voeding, dierenarts kosten, inentingen, kosten voor de sterilisatie en castratie en eventueel verzekeringen zijn slecht enkele kosten die een hond met zich meebrengen. Mocht je ook nog cursussen gaan volgen met je pup dan komen deze kosten daar nog eens bij.

7. Een ziektekosten verzekering voor je hond? Er zijn tegenwoordig verzekeringen die de kosten dekken voor onder andere de dierenarts. Je kunt je door je dierenarts of verzekeringsmaatschappij hiervoor laten adviseren.

8. Wil je echt wel een hond? Neem tijd voor deze beslissing. Een hond schaf je niet aan voor “even”. Een Border Collie wordt gemiddeld tussen de 10 tot 15 jaar oud. Je zult deze tijd zorg moeten dragen voor je maatje. En niet te vergeten, staan je huisgenoten er ook achter? Zijn hun ook bereid om een hond in huis te nemen.

9. Jouw hond zal zindelijk gemaakt moeten worden. Deze routine vergt tijd, geduld en energie.

10. Er zijn twee opties voor je beschikbaar. Je kunt een puppy kopen of een uit het asiel “adopteren”. De keuze is aan jou.

LAAT EEN REACTIE ACHTER